ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ 3D – CBCT

Μεριμνούμε & για τις οδοντιατρικές σας εξετάσεις!

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΟΔΟΝΤΩΝ
Μεριμνούμε & για τις οδοντιατρικές σας εξετάσεις!

Οδοντιατρική Ακτινολογία 3D-Dental Scan

Στο χώρο μας εγκαταστάθηκε τελευταίας τεχνολογίας οδοντιατρικός αξονικός τομογράφος κωνικής δέσμης. Ο εξεταζόμενος μπορεί να είναι σε όρθια ή καθιστή θέση ενώ μπορούν να εξεταστούν και ΑμεΑ.

Η κωνικής δέσμης Υπολογιστική Τομογραφία CBCT αποτελεί την πιο διαδεδομένη απεικονιστική μέθοδο για τη διάγνωση στην Οδοντιατρική. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης με CBVT/CBCT, το μηχάνημα περιστρέφεται αργά γύρω από το κεφάλι του εξεταζόμενου παράγοντας πάνω από 400 εικόνες, οι οποίες με εξελιγμένο software μετατρέπονται σε τρισδιάστατη 3D εικόνα. Στην 3D εικόνα δίνεται η δυνατότητα στον Ιατρό να κάνει ανασυνθέσεις με ακρίβεια χιλιοστού (1mm) και να μελετήσει την περιοχή που τον ενδιαφέρει. Η εξέταση διαρκεί λίγα λεπτά και οι εικόνες αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή (CD), ενώ αποτυπώνονται και σε φιλμ υψηλής ποιότητας.

Σε σχέση με την κλασική αξονική τομογραφία γνάθων DENTALCT, η δόση ακτινοβολίας στην CBCT είναι πολύ μικρότερη, κάτι που είναι σημαντικό για την ακτινοπροστασία του εξεταζόμενου.

H εξέταση CBCT δίνει χρήσιμες πληροφορίες σε διάφορες ειδικότητες της οδοντιατρικής και όχι μόνο, όπως η ενδοδοντία, η περιοδοντολογία και η γναθοπροσωπική χειρουργική.

Επίσης, το ίδιο μηχάνημα πραγματοποιεί και ψηφιακή πανοραμική υψηλής ευκρίνειας.

psifiaki-panoramiki-aktinografia
cbct-axoniki-gnathou-konikis-desmis

ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

Για Οδοντιατρική Ακτινολογία 3D – CBCT, στη Ναύπακτο, κλείστε ραντεβού στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ E.Ε.